Over mij

Mijn naam is Mariël Elting en  ik heb een BSO aan huis, De Bosbes. Voordat ik voor mezelf begon heb ik 12 jaar gewerkt bij twee grote kinderopvangorganisaties. Hier heb ik verschillende projecten opgezet. Onder andere het workshopplein, een uitstapjesproject en ik heb een Natuur BSO opgezet.

Bij het workshopplein boden we dagelijks workshops aan voor de kinderen. Deze waren onderverdeeld in cultuur, natuur, sport, koken/bakken, muziek en drama. Bij het uitstapjesproject had ik om de week een uitstapje in het dorp gepland. We hebben onder andere de Rabobank, Het Rode Kruis, de bakker en de brandweer bezocht. En zeg nou zelf: hebt u wel eens in de kluis van de Rabobank gestaan met 15 anderen?                                              

De Natuur BSO was een prachtig project waarbij we iedere dag met kinderen het bos in gingen. Van educatie tot zintuigenontwikkeling en huttenbouwprojecten, van proefjes doen tot eten uit de natuur. Sommige kinderen werden er rustig van, bij andere kinderen zag je dat hun zelfbeeld werd versterkt. Als je een ander kunt helpen geeft dat een goed gevoel, je voelt je groot en sterk. Prachtig om mee te mogen maken.

In 2014 heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Een kleine bewuste opvang is BSO De Bosbes geworden. Het is een mix van bovenstaande projecten geworden. We overleggen samen wat we doen op een dag, buiten zijn vind ik erg belangrijk. Onder het kopje Visie/missie schrijf ik hier meer over. Veel leesplezier!

In januari 2020 heb ik mijn opleiding tot pedagogisch coach/beleidsmedewerker afgerond en mag ik bij andere kinderopvanginstellingen worden ingezet als coach. Geinteresseerd? Neem contact met me op!